Safir Taşı Özellikleri ve Faydaları

Çoğu zaman göz alıcı mavi renkte olan safir taşı, gökmavi olarak da bilinmektedir. Gökyüzünün açık ve koyu tonlarını üzerinde barındırdığı için bu ismi almış olduğu düşünülmektedir.

Korindon grubuna dahil olan safir taşı, kırmızı dışında diğer birçok renkte de olabilmektedir. Nadir bulunan bu durum dünyanın bazı yerlerinde görülebilmektedir. Çok değerli taşlardan biri olan safir çoğu zaman 4 değerli taş listesinde anılmaktadır. Bu özelliği sayesinde mücevherler üzerinde kullanıldığı dikkat çekmektedir. Görüntüsüyle kendine bakan herkesi etkileyen safir özellikle kadınlar tarafından en sevilen taşlar arasında yer almaktadır.

Safir Taşı Özellikleri

Koyu maviden açık maviye doğru mavi, tonlarında olabilen safir taşının aynı zamanda renksiz olabildiği de bilinmektedir. Bunun yanında gri, pembe, sarı, yeşil ve kahverengi safir taşlarının varlığından söz edebilmek de mümkündür.

Dışarıdan bakıldığında pürüzsüz bir yapısı olduğu görülen safir taşının sert olduğu bilinmektedir. Sertlik derecesi ise 9 ile numaralandırılmaktadır. Kendine özgül ağırlığı çoğu zaman 4 ya da 4,1 gibi olan safir taşı, yapı olarak oksitler ve korindondan meydana gelmektedir.

Safir Taşı Nerede Bulunur?

Safir taşı, dünyanın birkaç ülkesinde çıkarılan en özel taşlardan biridir. Çıkarılması da temizlenip kullanıma uygun hale getirilmesi de oldukça zahmetli bir süreçten geçmektedir. Bu bakımdan dikkatli olunması ve hassas davranılması tavsiye edilmektedir.

Safir taşının Hindistan başta olmak üzere Tayland, Brezilya, Sri Lanka, Pakistan, Afganistan ve Avustralya’da çıkarıldığını söylemek doğru olacaktır. Bugün için dünyanın en büyük safir taşının 563 karat büyüklüğünde olduğu bilinmektedir. Hindistan yıldızı olarak bilinen b taş Hindistan’da bulunmuştur.

Safir Taşının Fiziksel Faydaları

  • Safir taşının hitap ettiği çakralar boğaz ve alındır. Bu bölgelerde meydana gelen ağrılar, iltihaplanmalar safir taşının etkisiyle daha kolay temizlenmekte, ağrı ve sancı süreci daha kolay ilerlemektedir.
  • Böbrekler üzerinde etkili olduğu bilinen safir taşının özellikle çalışma performanslarını pozitif anlamda etkilediğini söylemek mümkün olmaktadır.
  • Kalbin çalışma temposu ve daha sağlıklı kan pompalaması için vücutta safir taşımanın çok büyük etkileri olduğu bilinmektedir.
  • Vücudun salgı bezleri ile ilgili sorunları olduğu zaman safir taşının kolye ya da yüzük olarak vücuda temas etmesi sağlanmalıdır. Tüm salgı bezlerinin eksiksiz şekilde çalışması için safir taşının yardımı olabilmektedir.

Safir Taşının Psikolojik Faydaları

  • Safir taşının insan vücuduna fizyolojik faydaları olduğu gibi psikolojik faydaları da olmaktadır. Bunlardan bir tanesi sadakati arttırmasıdır. İnsanın bağlı olması gereken kişiye daha çok güvenmesini, inanmasını ve sevmesini sağlayan özel bir taş olarak anılmaktadır.
  • Kişinin kendine olan güvenini de etkileyen safir taşı, özgüven eksikliği olan bireylere sık sık önerilmektedir.
  • Sezgisel güce önem veren kişiler, safir taşı ile istediklerini elde edebilmektedirler. Sezgilerinin daha da hassas ve güçlü olduğunu görebilirler.