Obsidyen Taşı Özellikleri ve Faydaları

Obsidyen taşı renginden dolayı Kara Kadife adıyla da anılan ve birçok faydası bulunan oldukça değerli doğal taşlar içerisindedir. Farklı cinsleri bulunan Obsidyen taşının en popüler olanı ise üzerinde beyaz lekeler bulunan ve Kar Taneli Obsidyen olarak anılan cinsidir. Bu türün bilinen bir diğer adı da Saflık Taşıdır. Obsidyen’in oluşumu ise doğal yollar ile volkanik kökenli bir şekilde meydana gelerek gerçekleşir. Obsidyen taşının simgelediği özellik ise akıl ve sevgi ile olan bağlarımızdan kopmamaktadır. Astroloji olarak konuya yaklaştığımızda ise Obsidyen taşı, ikizler ve yay burçlarının taşıdır. Obsidyen taşı, lavların hızlıca soğuması ve kristalleşmesi için yeterli zaman oluşmadan donmasıyla meydana gelmektedir. Genel olarak felsik lav akıntılarının soğuma hızının yüksek olduğu kenar bölümlerinde görülmektedir. Kristal bir yapıya sahip olmadığı için, keskin kenarları moleküler inceliğe ulaşabilmektedir. Bu özelliğinden ötürü eski çağlarda ok yapımı sırasında ok ucu olarak kullanılmaktadır. Günümüzde ise tıp alanında kullanılmaktadır ve cerrahların kullandığı neşterlerin keskin uçlarının yapımında yer almaktadır. Obsidyen taşının en önemli metafiziksel ve psikolojik özelliklerinden biri de kızgınlık ve öfke duygularını yok etmesidir. Hatırlamak dahi istemediğimiz anılarımızın üstesinden gelmemize ve olumlu düşünceleri harekete geçirmenizi sağlayan özelliklere de sahiptir.

obsidyen-kayasi

Obsidyen Taşı Özellikleri

Obsidyen taşı az önce yukarıda da bahsettiğimiz gibi volkanik yapılı bir doğal taştır. Obsidyen henüz kristalleşmesine fırsat verilmeyecek hızda soğuması ile oluşan doğal bir cam türüdür. Volkanik mağma tabakasından lavların yeryüzüne çıktığı anda hızla katılaşması sonucu meydana gelen Obsidyen taşının en önemli özelliklerinden biri de siyah renkte olmasıdır fakat kırmızı ve yeşil gibi renklere sahip olan türleri de mevcuttur. Bünyesinde bulunan başlıca mineraller ise silisyum, oksijen, demir ve su ile eser miktarda magnezyumdur.

obsidyen

Obsidyen Taşı Nasıl Temizlenir?

Obsidyen taşının temizliği çok önemlidir çünkü temizliğinin düzgün yapılması taşın etkisini oldukça arttıracaktır. Obsidyen taşını su altında beş dakika kadar yıkayarak yapabilir ve 1 gün güneşte bekleterek de arındırabilirsiniz. Obsidyen taşından yapılmış takıların temizliğinde ise sirkeli suyla ıslatılan bir bez aracılığıyla 5 dakika silerek ardından da kurulayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Obsidyen Taşının Faydaları

Obsidyen taşının birçok metafizik ve psikolojik özellikleri bulunmaktadır. Bunların başında ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi öfke ve kızgınlık duygularından sizi arındırması gelmektedir. Obsidyen içinizdeki ışığı fark etmenizi sağlar ve olumlu düşüncelerinizi harekete geçirir. Aynı zamanda su çiçeği, kızamık, herpes gibi virütik hastalıklar ile cilt mantarı ve rahim hastalıkları gibi sağlık problemlerinin tedavilerinde de yardımcı etkiye sahiptir. Bilinen diğer önemli faydaları ise kemik yapısı için olan yararlı etkileridir. Obsidyen taşının karaciğerin temizlenmesinde de yardımcı olduğu bilinmektedir. Bunu yapabilmek için karaciğerin üzerine büyük bir obsidyen taşı koyarak yarım saat kadar bekletilmesi yeterlidir. Psikolojik konulardaki faydaları ise depresyon, kaygı bozukluğu ve negatif duygularla mücadele etmekte önemli etkileri gözlemlenmektedir.

Obsidyen Taşının Kullanım Alanları

Obsidyen taşları geçmişten günümüze birçok alanda kullanılarak kendisini göstermiştir. Yazımızın başlarında da belirttiğimiz gibi cerrahların kullandığı neşterlerin keskin uçlarında kullanıldığı gibi geçmiş çağlarda okların keskin uçlarının yapımında da kullanılmakta olduğu bilinmektedir. Obsidyen taşı bilindiği üzere mücevher ve aksesuar alanında da oldukça kullanılmaktadır. Karaciğeri temizleme özelliği ile tıp alanında da obsidyen taşı kullanılabilmektedir. Psikolojik olarak faydalı etkileri nedeniyle ruhsal problemlerle mücadele edenler için de obsidyen taşlarının kullanılması önerilmektedir. Obsidyen taşı tıp, sanat, mücevher ve spa gibi alanlarda sıklıkla kullanılabilmektedir.